"Bir zamanlar" diye başlayan cümlelerin hiç birisi beş para etmiyor. "Bir zamanlar" çok zengin olabilirsiniz, çok mutlu olabilirsiniz, çok sevebilirsiniz, çok sevilebilirsiniz, çok değerli olabilirsiniz. "Bir zamanlar" her şey olabilirsiniz. Her şey! Peki ya şimdi? Ne oldu o "bir zamanlar"a? Hangi zamandı o "bir zamanlar"?

O "bir zamanlar"da her şey farklıydı değil mi? Hani sigara falan bile daha ucuza satılıyordu. Belki Türk Lirasında hala altı tane sıfır vardı. Belki Tayyip yoktu iktidarda, Hagi hala oynuyordu Galatasaray'da. Sahi ne zamandı o "bir zamanlar"? Doğu Almanya var mıydı o zamanlar? Sovyetler? Körfez savaşı yapılmış mıydı? Peki ya Woodstock?

Gerçekten ne zamandı o "bir zamanlar"? Kaçıncı sınıfa gidiyordunuz? Okumayı sökmüş müydünüz? Zillere basıp kaçacak kadar boyunuz uzamış mıydı? Kıyafetlerinizi annenizin seçtiği zamanlar mıydı o "bir zamanlar"? Yoksa okulun duvarından atlayıp kuytu köşelerde sigara içtiğiniz zamanlar mıydı? Belki de dershaneye diye evden çıkıp arkadaşlarla bira içtiğiniz zamanlardı o "bir zamanlar"?


Siz çocuk muydunuz o "bir zamanlar"da? Ne zaman farkına vardınız o "bir zaman"ların daha iyi olduğunun? "Bir zamanlar" aklınız eriyor muydu? Kaygılarınız bu denli fazla mıydı? "Bir zamanlar" daha fazla sevilmeninizin nedeni daha fazla seviyor olmanız olabilir mi? Ya da daha fazla sevmenizin nedeni daha fazla seviliyor olmanız? "Bir zamanlar" daha zengin olmanızın nedeni daha az ile yetiniyor olmanız olabilir mi?



"Bir zamanlar"ın daha iyi olmasının sebebi sizin daha iyi olmanız olabilir mi? "Bir zamanlar"a dönmeniz için zaman makinesi icat edemem ama siz, içinizdeki o "bir zamanlar"ki sizi uyandırabilirsiniz, işte o zaman her şey "bir zamanlar"daki kadar güzel olabilir.

En azından denemeye değer.


Blogger tarafından desteklenmektedir.