Üzülerek belirtmek zorundayım ki ilk kayıtlarımız malesef çöp oldu. Çok uğratım, dedim yeterli değilim herhalde, bilen birine gönderdik, o da olmadı. Stüdyo kalitesinde rap kayıtları yapan, miksler yapan arkadaşa gönderdik, o da işin içinden çıkamadı. Yani bu kadar zaman, hep kaydı adam etmeye uğraştık ama metronomlar, rtimler, kısacası hiçbir şey birbirini tutmuyordu. Çok üzüldük vazgeçerken yalnız elden başka da bir şey gelmedi.

 Tekrardan bu işe girmeyi planlıyoruz ancak bu sefer kayıtlar sırayla ve bir önceki kaydın üzerine olacak şekilde elden ele dolaşıp, herkes bir öncekinin üzerine çalacak ya da metronomları bile aynı olacak şekilde çalacak. İlk seçenek akla daha çok yatıyor, bir nevi planlı doğaçlama yapacağız. Tabii isterseniz bilinen bir şarkıyı da yine aynı methotla yapabiliriz, metronoma sadık kalmak şartıyla. Elime ulaşan her kayıt gerçekten çok iyiydi, yan yana olup da çalışamadığımız ve tek deneme olduğundan dolayı hüsrana uğradık ama bir dahaki sefere çok daha güzelini ortaya çıkaracağımıza inanıyorum.

Şimdi de fikirleri alayım, bilinen bir şarkıyı sırayla üst üste mi çalalım yoksa "metronoma sadık kalırız" diyerek herkes ayrı ayrı mı çalsın tekrar?

Umarım hevesiniz kaçmamıştır, bir tane de olsa yapalım şu işi!

Detaylı bilgi için: Bloggerlar Çalıyor

Muhtarlığın duyurusu: Muhtarlık'tan Haberler


9 Comments

Sercan Guls dedi ki...

Metronoma sadık kalınması daha iyi olur bence. Üstüne kayıt yapıldığında bi şekilde kaçabilir ya da performans düşebilir. Bateri kaydını ben yapmak isterim.

Atakan dedi ki...

:) metronom daha mantıklı tabi onu hiç konuşmamıştık, çalarken de dikkat etmedik birbirine uymadı.. neyse ilk denemede başarısız olmak kabul edilebilir :D

şarkıyı değiştirelim yalnız :)

BangBang dedi ki...

Ahah o şarkı kesinlikle olmaz zaten.(tiksindim):D

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

@edibüd davul kaydını üstlenmene çok sevindim! Ben de perküsyonla eşlik etmek isterim sana, yani altını doldurmak gibi.

@Atakan ya sorma, çok uğraştık olsun diye ama gerçekten kayıtların hiçbirisi birbirine benzemiyordu :) Dediğin gibi ilk elin günahı olmaz, tekrar deneriz!

Kesinlikle şarkıyı değiştirelim! Herkes düşünmeye başlasın, Türkçe olması yönünde istekler vardı ilk başladığımızda.

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Ahali, Kesmeşeker'e ne dersiniz?

Atakan dedi ki...

bu su hiç durmaz - Bülent Ortaçgil
vazgel gönül - (piiz)
haram geceler - (pilli bebek)

beş altı fikir çıksın sonra oylama yapalım mı :) kesmeşeker hangi parça mesela..

Çalmayacak arkadaşlar da fikir versin hatta blogunda duyursun yahu.. birazcık destek :)

BangBang dedi ki...

@Atakan Duymuştum Şehirdeydim ve Her şey sermaye için sevgilim olabilir diye düşündük dediğin gibi beş altı parçadan sonra oylama yaparız.

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Ahali, grubun kemik kadrosu olarak Davul - Edibüd (mr. patates)
Elektro - Atakan
Akustik - BangBang
Perküsyon - Ben

Bundan gayrı gelen olursa başka bir enstrümanla gelmesi çok daha iyi olur.

Sevgilerimle

mirage dedi ki...

Mfo- ne bileyim ben I onermekteyim :) enstruman, ses hak getire. Bisicigim yok o konuda. Ama seve seve blogda reklam yapicigim :) bicok arkadasa da bu konuda baska uygularim :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.