Selamlar efendim,

Bildiğiniz üzre yeni projeye giriştik ve hali hazırda olan Bloggerlar Çalıyor ekibiyle başladık bu işe tekrar. Onlar kimdi?

Ben - Perküsyon
BangBang - Akustik Gitar
SenbonZakura - Vokal
Mr. Patates - Davul
DebriyajBlog - Elektro Gitar
ZeyneptunJüpiterdim - Vokal/Bas Gitar

Bu kadroyla ilk şarkımızı başarıyla tamamladık. İlk kez beraber çaldığımız için ufak tefek acemiliklerimiz oldu ancak yeterince tatmin edici bir kayıttı. Ve kollarımızı tekrar sıvayarak yeni şarkıya başlayacağımızı ilan ettikten sonra bu oluşumun içinde yer almak isteyen yeni blog tutan arkadaşlar çıktı. Buna da çok sevindik çünkü maksadımız müzik yapmak olsa da bu müziği olabildiğince paylaşımcı bir şekilde yapmaktı.

Peki o dahil olmak isteyen yeni arkadaşlar kimler?

Mirage: Proje başladığından beri bir ucundan girmek için çırpınan ama elinden bir şey gelmediği için boynu bükük uzaktan izleyen Mirage, bu projeye blok flüt ile katılmak istiyor. Kafaya koydu, dahil olacak.
Baykuşun Notları: Projeden haberdar olur olmaz piyano ile katılmak için teklif getirdi, seve seve kabul ettik.
Baykuş Tüyü: Baykuşun Notları ile bir akrabalığı olduğundan şüpheliyim. Hazel yani Baykuş Tüyü de projeden haberdar olduktan sonra gerek vokal, gerek klasik gitarla, en olmadı eliyle rtimler tutarak yani herhangi bir şekilde projede yer almak istiyor.
Emrah Güngör: Aramızda kendi isim ve soyismini kullanan bir tek Emrah var sanırım. O da Baykuş Tüyü gibi vokal ve klasik gitar ile katılabileceğini, bir şekilde bu projede yer almak istediğini belirtmiş.

O zaman detaylara geleyim;

- Bu projede ZeyneptunJüpiterdim bas gitar ile katılacak, bu projede şarkı söylemeyecek. Yani o şekilde konuşmuştuk, tekrar teyit ederiz.
- İlk kadrodaki diğer arkadaşlar aynı pozisyonda devam ediyorlar.
- Mirage'e blok flüt notalarını SenbonZakura verecek (muhtemelen bugün), Mirage işi kıvırırsa şarkıda blok flüt çalacak.
- Baykuşun Notları piyanosu ile katılacak.
- Emrah ve Hazel ise biri klasik gitar, diğeri vokal olarak yer alacak projede (hangisinin neyi çalacağını ikisiyle de görüşüp karar vereceğiz, aslında kendileri karar verecek).

Şimdi arkadaşlar, görev dağılımını şöyle düşündük;

- Mr. Patates: Zaten üzerine düşeni yaptı, beklemede. Onun davul kaydı tamam.
- Ben: Perküsyonu kaydettim ancak farklı rtimlerle birkaç kez daha kaydedeceğim, hangisini beğenirsek onu koyacağız. Ben de üzerime düşen kısmı bugün hallederim.
- BangBang: Akustik gitar kaydını bugün deneyecek, en kötü ihtimalle haftasonunda tamamlamış olacak.
- SenbonZakura: Vokal kaydını hafta sonu kaydetmeyi planlıyor. Ayrıca blok flüt notalarını çıkaracak bugün.
- DebriyajBlog: Geçtiğimiz pazar elektro gitar kaydını deneyecekti, ne yaptı bilmiyorum. Ona bugün erişip ne durumda olduğunu soracağım. Onun da başka önemli işi çıkmazsa hafta sonu halleder diye düşünüyorum.Şarkının tüm elektro gitar ile çalınan kısımları ve overdrive solo kısmı onun ellerinden öpüyor.
- ZeyneptunJüpiterdim: Bas gitarları çalacaktı, ona da bugün tekrar ulaşıp soracağım.
- Baykuşun Notları: Şarkının klavye ile çalınan kısımlarını piyano ile çalacak. Şarkıya çok güzel bir hava katacağı kanısındayım. Ne zaman başlayıp ne zaman bitirecek kaydı, onu bilmiyorum. Baykuşun Notları, eğer bu yazıyı okursan lütfen ne alemde olduğunu, kaydı ne zaman yapacağını haber et.
- Mirage: Sana da şarkının girişindeki clean tonda olan soloyu uygun gördük. Eğer becerebilirsen o kısmı blok flüt ile çalarak şarkıyı bambaşka bir havaya sokacağız.
- Hazel: Sesinin tonunu bilmiyoruz ama sen de geri vokal yapmak ister misin? SenbonZakura'nın ses tonunu ilk şarkıda az çok anlamış oldun. Onunla harmoni ya da çift ses yapabilir misin?
- Emrah: Mirage'in çalacağı clean tondaki solo şarkıda iki yerde geçiyor. Eğer ilkini Mirage çalacağım derse ikinci kısımda da klasik gitar ile o soloyu atmanı rica ediyoruz. Eğer Mirage "ben çalamadım" derse iki yerde de senin soloyu kullanmak niyetimiz. Çok az görev düşüyor gibi görünüyor ama şarkı için güzel renk katacak bir dokunuş olacak.

Aklıma gelenler bunlar. Dahası için mail ile, buradan yorum ile, tivitır üzerinden yani herhangi bir şekilde iletişime geçebilirsiniz.

Acaba hepinizden rica etsem hafta sonu işiniz olmazsa ilk deneme kayıtlarını yapar mısınız?

"Nasıl yapacağız kaydı?" derseniz eğer; Benim önerim akıllı telefonlara Miidio Recorder yüklemek. Kayıt yapmadan önce de programın ayarlarından wave 176 KB/s stereo seçmeniz. Çok kaliteli bir ses kaydı var. Kendi başka imkanlarınız varsa da onlarla yapabilirsiniz.

Ayrıca Feysbuk kullananlar için bir Feysbuk Topluluğumuz var, oradan da iletişimde olabilirsiniz.

Bununla birlikte Tivitır adreslerimiz;
Ben
SenbonZakura
BangBang
Mr. Patates
DebriyajBlog
ZeyneptunJüpiterdim
Mirage
Baykuşun Notları

Sevgilerimle


10 Comments

mirage dedi ki...

az sonra koşarak blok flütümü alacağım!

Sercan Guls dedi ki...

Helvacıoğlu al Mirage, en kalitelisi o :) Gitarda jackson neyse, flütte de Helvacıoğlu odur :D

Ya heyecanlandım lan yine. Ne güzel bi şey böyle işler yapmak, bunun içinde bulunmak, bir parçası olduk. Yıllar sonra "İyi ki müzisyen olmuşum." dedirtti bu proje.

Baykuş'un Notları dedi ki...

Selamlar, sonunda bir piano buldum ve kaydi bu pazar gunu yapmaya calisacagim. Fakat soyle bir durum var: Bang Bang'e de soylemistim. Oyle duydugu muzigi notalara dokebilen sansli insanlardan degilim. Calabilmem icin notalara ihtiyacim var. Su anda elimde sadece gitar akorlari var. Yani pianoda akor basacagim.

Bir de bu parcaya yakismaz fakat ilerde isligin yakisacagi bir parca secilirse islik konusunda iddaliyim :)

AdminPanpa dedi ki...

Keşke bende birşeyler çalabilseydim katılmayı çok isterdim :)
Ama anladığım tek şey çizim yapmak ve mizah :)

Fakat güzel bi proje ;=)

Sercan Guls dedi ki...

O zaman sen de #BloggerlarÇalıyor projesi için bir şeyler çizebilirsin Abdullah :)

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

@mirage KOŞ!!

Mr. Patates, ben de hepinizin dahil olmasına çok seviniyorum!

@Baykuşun Notları, bizzat Osman Sonant'a sordum, muhtemelen cevaplayacaktır. https://twitter.com/kelgobekli/status/357493927877681152

@Abdullah, Mr. Patates'e katılıyorum, bir şeyler çizebilirsin.

Atakan dedi ki...

merhaba güzel insanlar.. ikinci şarkıda dört yeni katılım, süper valla :)
mızıka öttürmeyi bilen biride çıksa güzel olur bence..
bu arada kayıtları hafta sonu kesin gönderirim :)
Abdullah bize logo yapsana :)
herkese kolay gelsin..

Emrah Güngör dedi ki...

Merhabalaar! :) Yazıyı bugün gördüm biraz sorumsuzluk yaptım yani :) Özür diliyorum. Bugün üzerinde çalıştım ama tab'lar lazım tabii :) Bu arada isim ve soyismi sadece ben kullanıyormuşum kendimi bir farklı hissettim şimdi :)

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Emrah internette araştırsan bence bulursun notaları, araştır bakalım biraz :) Başkuş Tüyü'nden hala ses yok!

Emrah Güngör dedi ki...

Solonun bir kısmını buldum ama klasik gitarla çalınacak bir solosu yok bu şarkının. Bakalım bir şekilde uydurmaya çalışacağız :) Araştırıyorum, bakalım :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.