İslamiyet inancına göre bu dünya, çektiğimiz zorluklar, varlıklar, yokluklar, her şey birer sınav. Yaptıklarımız, bize yapılanlar...

Tekrar aynı düsturda yaklaştığımızda, bu sınavı geçmek için tek yapılması gereken kitabı düzgün okuyup anlamak ve kitabı insanlara taşıyan başöğretmenin sözlerini yerine getirmek.

Peki bu kadar imtihanlarla örülmüş bir dinin, insan iradesinin her şeyi belirlediği, kendi kaderine bile yön verdiği, yani imtihanın sonucunun tamamen kendi elinde olduğu bu sınavda tek sınandığımız nokta zorluklar mıdır? Seçim şansının sana verildiği ve inanarak, düşünerek, okuyarak doğruyu bulabileceğin dinin kendisi bile bir imtihan olamaz mı?

Yani İslamiyet'e inanan insanların rehber olarak kabul ettikleri kitap bile Yaratan tarafından "dur bakalım her dediğime balıklama atlayacaklar mı yoksa akıllarını kullanıp gerçek doğruya ulaşacaklar mı?" düşüncesiyle gönderilmiş olamaz mı?

Hiç düşündünüz mü?


8 Comments

Baykuş'un Notları dedi ki...

Kafada deli sorular o.0 olmus bu.

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Cevaplan(a)mayan o kadar çok soru var ki.

Emrah Güngör dedi ki...

Farklı bir bakış açısı.. Üzerinde tartışmak lazım :)

mirage dedi ki...

Ben tamamiyla oyle oldugunu dusunuyorum. Yani her sorunun bir dogru cevabi vardir ve mutlaktir demek bile mumkun degil bana kalirsa.

Atakan dedi ki...

düşünenler vardır mutlaka ama bu kitapler öyle bir korku salıyor ki bünyeye, zavallı insancık ne yapsın ya tutarsa hesabı..

Oyuncakçı ADAM dedi ki...

Allah herşeyi olduğu gibi kabul edilmesini istemez , o yüzden hayat bir sınav değilmi. Sana düşün ve doğruyu bul der. Kuran ayrı bir konu , derin bir kuyu . günlerce tartışabiliriz :)

Unknown dedi ki...

Yaklaşık 2sene bunu dedim durdum.
En sonunda zaten allah yok, kitabı da saçma diyerek bu soruyu da sormaz oldum.

BangBang dedi ki...

Hadi ateistler !!!

Blogger tarafından desteklenmektedir.