9 yılın ardından tekrar ÖSS'ye gireceğim (gerçi adı YGS mi olmuş LYS mi olmuş, öyle bir şey olmuş. Düşünün o kadar bilgim var) MF çıkışlıyım ve MF-4'ten (arkadaş yeni yeni adetler çıkarmışlar, MF-4 nedir ya?) neyse işte MF-4'ten ortalama 300 civarında, biraz daha fazla olabilir bir puan almam gerekiyor, girmek istediğim üniversite için. Şimdi bunun için çok mu kasmak gerekiyor? Ne bileyim "usta, sen biraz matematik kas, az biraz fen yap, sözelden de ortalama üstü yap yeter" gibi bir önermeniz var mıdır? Bir de kaç farklı sınava gireceğim? Ne yapacağım? Hiçbir şey bilmiyorum, bi' yol gösterin gözünüzü seveyim.


10 Comments

mirage dedi ki...

300 civarı için çok kasman gerekmez kesinlikle ama mf 4 için hangi konulardan ne kadar net çıkarman gerek ben sana öğrenir 2 güne deyiveririm bu arada ilk sınav martın sonunda haberin olsun bak

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Eyvallah Mirage! Şükranlarımı sunarım.

Unknown dedi ki...

okuldan gelecek puanla birlikte 300puan mı yoksa ham 300 puan mı. Arada baya bi fark olur.
Başvurular 15ocak'ta bitecek haberin olsun.

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Okuldan gelecek puanlar birlikte olması lazım. Bana lazım olan 275 ile 315 arası bir puan. (Taban ve tavan puanlar böyleymiş gitmek istediğim bölümün)

Unknown dedi ki...

Hocam şöyle diyeyim:
İlk aşama olan ygs'de
Türkçe:25
Mat:20
Sosyal:20
Fen:20 bu kadar net.
LYS'de
Mat:25
Geo:10
Fiz:10
Kim:10
Bio:10 net yapsan sana mf4ten ham 280civarı gelir, okuldan min.40 puan gelse (en en kötü ihtimal)

olur 320 puan istediğin bölüme havada karada gidersin:)

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Şu yorum inan çok yardımcı oldu, eyvallah. Peki şimdi ortalama/vasat arası birisi için o saydığın netler çok mudur? O vasat insan çok kasmalı mıdır? Mutlaka çalışmadan olmaz, çalışınca zor yoktur vs ama göz korkacak bir net sayısı mıdır onlar?

Unknown dedi ki...

Türkçeden 25 yapmak kolay iş, hatta daha 30 bile yapabilirsin.
Matematikten de 20 yapmak çok da zor değil aslında, liseden kalma bişeyler varsa rahat 18-20 yaparsın diye düşünüorum.
Fen biraz sıkıntılı açıkçası, çünkü yeni eklenen konular var, ama emin ol zor değil hiçbiri, az biraz uğraş versen çok kolay üstesinden gelirsin.
Sosyal zaten genel kültür işi, o da kolay, rahat yaparsın.

LYS derslerinde:
Matematiği ygs matematiğiyle pek benzeşmiyor, ortak 10 soru filan vardır ortalama. kalan 40 soru türev,integral,limit,logaritma,trigonometri...... kolay konuları öğrensen, 20net çıkarırsın diye düşünüyorum
Geometrisi, bildiğin geometri, beceri işi, biraz zor oluyor ama.
Fizik: çok alengirli konular var, biraz karışık. Benim şu an için tek korkutuğum şey lys fiziği öyle diyeyim.
Kimya: Soruların çoğu organik kimyadan geliyor, onları öğrensen kimyayı havada karada halledersin, ama biraz uğraş gerektiriyor. Biraz çaışsan 10net çıkarırsın.
Biyoloji: yarısı ygs biyolojisi, diğer yarısı sistemlerden geliyor, en az önemsemen gereken ders bu, çünkü mf4e en az katkı sağlayan ders biyoloji. Ama hiç çalışmasan bile 6-7 net çıkarırsın bana göre.

Unknown dedi ki...

Çok kasmana gerek yok, bence yarın ilk iş bi ygs denemesi edinip 160dk zaman tutarak çöz. Netleri bana söyle, daha iyi şekilde yardımcı olmaya çalışırım sana.

Aysin dedi ki...

Bilal ben de giriyorum sınava, kıran kırana mücadele:)

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Hadi bakalım Ayşin Hanım, Mokoko'dan da tüyoları aldık :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.