Nada
Bugün de size Nada'yı tanıtayım dedim ancak Nada'yı anlatmaya başmadan önce grubun kurucusu olan kuzenler Selen Hünerli ve Miray Kurtuluş'u anlatmam gerekecek. Olabildiğince uzatmadan ve sıkmadan anlatmaya çalışacağım.

Selen Hünerli'den başlayayım. Her ne kadar Nada, Hünerli ve Kurtuluş'un beraber başladıkları ilk proje olsa da Hünerli, Miray Kurtuluş ile birlikte R&B, soul, hip hop şarkılar coverladığı Bitter adlı grubuyla İstanbul'da müzik yapmaya başladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde sinema okuduğu yıllarda öğrencilerin film projelerine de müzikler besteledi. Miray Kurtuluş ile birlikte müziğini yaptığı en bilinen filmi ise Yoldaki Kedi isimli kısa filmdi.

Hünerli sonrasında ise Chellysdarkwater ile İstanbul gecelerinde elektronik altyapılı müzikler yapmaya başladı. Aşağı yukarı aynı zamanlarda Norrda'yı kurdu ve sanırım en başarılı işlerinden birisi oldu. Kendi alanlarında çok başarılı müzisyenlerle çalışarak gerçekten çok özgün eserleri 2007 yılında Infinite Face isimli albümlerinde bir araya getirdiler.

last efem
may sipeys
feysbuk





Demiştik ya çok başarılı isimlerle çalıştı diye; onları da sıralayalım. Perküsyonda Hakan Vreskala vardı mesela, o da kendi albümünü geçen yıllarda çıkardı.



O çok başarılı isimlerden bir diğeri ise Deniz Ceylun'du. Elektro-akustik müzikte Türkiye'de gerçekten en başarılı isimlerden biri olan Ceylun'un ise Portecho isminde ayrı bir projesi de bulunmaktadır.
ps: Studio Plastico klibi biraz daha sansasyonel, nedenini isterseniz kendiniz açıp görebilirsiniz ama bu şarkısını daha çok severim.



Miray Kurtuluş da Selen Hünerli gibi sinema okudu ancak o Galatasaray Üniversitesi'nde idi. Sonrasında Fransa'da görsel tasarım okuduktan sonra memleketine dönüp Hünerli ile birlikte ilk başta bahsettiğim R&B, soul, hip hop şarkılar coverlayarak müziğe bulaştı.

Kendi başına Chloes Time Machine adında akustik/deneysel bir proje yürütürken Mira grubunu da sürdürüyordu. Aslına bakarsanız Mira projesi hala devam etmekte. Kurtuluş, Mira projesini Tan Tunçağ ile birlikte sürdürüyor ve bilin bakalım bu Tan Tunçağ kim? O da Portecho grubunun diğer elemanı. Yani Kurtuluş, Hünerli, Ceylun ve Tunçağ resmen bu piyasayı tekelleştiren müzisyenler. İyiki de öyleler. Gerçekten sayelerinde müziğe doyduk.

Mira'nın ilki 2008'de yayınlanan iki adet albümü var. Eve Dönmeliyim (2008), Ayda Kahvaltı (2012). Ayda Kahvaltı ise bir çok müzik eleştirmeni tarafından 2012'nin en iyi albümleri arasında yerini buldu, lâyıkıyla tabii ki.

web sayfası
last efem
may sipeys
feysbuk
tivitır

Bu yılki One Love festivalde benim kaydettiğim vidyosu.


Bu da son albümün ilk vidyo klibi.


Ben her ne kadar kronolojik gibi sıralasam da bu Mira, Norrda, Portecho, Nada projeleri hep aşağı yukarı aynı dönemlere denk gelir ve hala devam etmektedir. Hatta Nada, kuzenlerin ilk başladıkları projeydi.

Nada, bu uzun sürecin ve arada yapılan diğer projelerin olgunluğuyla ortaya çıkan fevkalade bir projedir. Sanırım kuzenler Nada'yı bu olgunluğa eriştirene kadar bu süreçlerden geçmeyi beklediler. Elektronik dokunuşlar olan akustik/saykodelik bir tınıya sahip Nada grubu Oda albümünü 2011 yılında tamamlayıp piyasaya sürdüler. Kesinlikle takdire şayan bu iki kuzenin çalışmalarını takip etmek isteyenler için sürekli linklerini paylaştım, oralardan irtibatta kalabilirler.

tivitır
feysbuk
may sipeys
vimeo







__________________________________________________________

Tüm bu bilgileri toplamak için saatlerdir internette geziyorum, "eline sağlık, +rep" falan diye bari yorum bırakın ^_^

Alın size iki adet de bonus vidyo, kuzenler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler var ise.






6 Comments

mirage dedi ki...

ekran basinda yorulan gozlerine, kalvyeyi aglatan parmaklarina saglik :) yarina yeni yazi isterim her gune bir yeni muzisyen/sanatci/sarkici diye alistirdin bizi bu boyle biline

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Okuyan oldukça yazarım ^_^ Yorum da gelmeyince sadece sen okuyormuşsun gibi geliyor, heves de o kadar fazla olmuyor tabi dolayısı ile.

Atakan dedi ki...

okuyoruz reyiz.. eline gözüne sağlık :) evdeki sesi izlememiştim iyi oldu :) +rep

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Eyvallah Atakan :) Bu arada Ben cajon ve bongo kaydının son şeklini vermek üzereyim, gitar da akşama elimde olur, sen kaydettin mi hiç bir şeyler? Ya da hala niyetli misin?

Atakan dedi ki...

ağbi kaydettim ama hiç beğenmedim :) şarkıdan bıktım dinleye dinleye.. birkaç gündür işlerim vardı yarın akşam bi göndereyim bak bakalım, ama pek güzel olmadı sanki :)

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Maksat kusursuz bir şey yapmak değil zaten, beraber bir şeyler yapmak ^_^ Sen yolla, emek vermişsin, değerlidir o. Bu arada ben de bıktım şarkıdan, o kadar da severdim. Bir dahaki şarkı için ince eleyelim, bıksak da üzülmeyeceğimiz bir şarkı olsun :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.