*Daha fazla sessiz kalamadım. 

Her şeyde Atatürk'ü öne süren Kemalistler bana hiçbir şekilde samimi gelmiyor. Bal yapmayan arılar gibi anca Atatürk şöyleydi, Atatürk böyleydi diye ahkam kesmeye başlıyorlar. Kimsenin Atatürk'ü anladığı yok. Eğer anlasalardı kendileri birer Atatürk olma yolunda çalışırlardı. 

Toplum olarak hep böyleyiz zaten. Hep bir kurtarıcı, hep bir ilahi güç, hep bir tarihten büyük kahramanlar bekleriz kurtulmamız için. Eğer Atatürk'ü azıcık anlasaydınız, O'nun inkılapçılık ilkesini de iyi anlamanız gerekirdi. Sen kendini hiçbir zaman yenilemez, hala 1923 cumhuriyetinde yaşamaya çalışır, son güncellemeni 1938'de yapmış olursan bugün sadece ah vah eder, Atatürk'ü sadece çocukluğunda tarlada karga kovalayan, 2. ismini hocasının verdiğini ve Çanakkale savaşında başkomutanlık yaparak düşmanı denize döktüğü haliyle bilirsen, TV'de izlediğin medya maymunlarından çok daha az vakıf olursun Ata'ya.

Atatürk'ü anlamaya çalışın artık! Hayatını, nutuğunu hatmetmekle olmaz o iş, nasıl düşünüyormuş, ne planlıyormuş, devlet, ekonomi ve sosyal politikaları nelermiş vs onları anlamaya çalışın.

Ayrıca artık Atatürk'ten medet ummayın. O sırasını savdı. O kadar çok seviyorsanız ayağa kalkın, kendinizi eğitin ve gerçekten saygı duyuyorsanız O'nu ilahi bir simge yapmaktan vazgeçin, anlayın ve sıranızı devralın. Anıtkabir'den kalkıp size tekrar yol göstermesini beklemeyin.


2 Comments

RABİA SERTELİ dedi ki...

Eklemek değil de, benim de düşündüklerim olan bu yazdıklarınızı ben neden yazmadım diye hayıflandım. Belki de çekinmişimdir, mahalleden atarlar diye, kimbilir...
Aslında bilen bilir de bilmezden gelmek daha kolay...

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Ata'yı eleştirilemez, üzerine söz söylenemez bir varlık olarak sundular bunca yıl bize, hep bundandur Rabia Hanım. Her insan gibi, her yönetici gibi, her komutan gibi onun da eleştirilecek yanları vardı halbuki, fikirlerini, davranışlarını, kararlarını daha da ileriye taşıyabilecek ama peygambere biat eder gibi biat etmemizi istediler, öyle öğrettiler. O uuydu, O yüceydi ve ondan başka kahraman yoktu.

Memlekete yaptıkları şüphesiz ki muhteşem ancak kusursuz değil. Ata'yı doğru düzgün anlayıp o kusurları da bizim gidermemiz gerekirken yanlışına bile doğru dedik.

Blogger tarafından desteklenmektedir.