İçim içime sığmaz vaziyetteyim sayın okuyucu. Birkaç gün önce saçları zaten doğal dreadlock (rasta) haline gelmeye başlamış bir arkadaşı yoğun ısrarlarım sonucu rastaladım. Yaptığım ilk işimdi, hep kendime yaptım bunca vakit ve artık sıra başka insanlara gelmişti. Kendimden çok fazla emin olmamakla birlikte ilk tığ darbesini vurdum, sonrası zaten geldi. Saçları düzgün ayırarak başladık ve verdik tığın gözüne. Tabii ki balmumuymuş bokmuş püsürmüş kullanmadık. El ile ilmek ilmek işledik. Biraz geç başladığımızdan dolayı yarım bırakıp gece uyuduk. Ertesi gün kalkıp kahvaltıyı yaptıktan sonra (saat 18.00 suları) tekrar devam ettik. Parmak uçlarım artık acımaya başlamıştı ama karşımda ortaya çıkan eseri gördükçe gaza gelip yılmadan devam ettim. İkinci günün şafağında (saat 7 suları) artık tamamlanmıştı. Işıl ışıl parlıyordu otuz tane dread. Lafı uzatmadan bir kaç tane fotoğraf koyayım da ortalık şenlensin ortaaam ya.


Fazlası için şuraya danışabilirsiniz: Feysbuk Albümü


4 Comments

Adsız dedi ki...

Bende viyanaya gelmeyi düşünüyorum ve gelene kadar saçlarımı uzatsam banada yapar mısın?

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Feysbukta "yufkayureklikelgobekli" yazarsan beni bulabilirsin, geldiğinde tekrar ieltişime geç, hallederiz ;)

caglaBeycan dedi ki...

heey çok iyi olmuş uzun zamanlardır "bi çılgınlık??" hımm.. şeklinde düşünceler silsilesi geçiyo rasta yaptırmak kafamdan da...
yıkarken su girmemsi saçların arasına sıkıntı yaratabilir gibime geliyo:D

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Yapalım sana da ^_^ yukarıdaki "feysbuk albümü" linkine tıklarsan diğer işleri de görebilirsin. Yaklaşık 1 yıl boyunca kendimde de vardı. Tek sıkıntı saçın mahvoluyo, zaten rastadan vazgeçince kesmek zorunda olduğun için sıkıntı yok :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.