Ne kadar çok kıyafetimiz var değil mi? Bir çoğunu indirimlerden topladık mutlaka ya da sezonda paraya kıyıp aldık. Hepsi yepyeni, afilli. Ya da eşiniz dostunuz hediye etti, manevi değeri büyük yahut benim gibi genelde gidip 2. el alıp eski yaşanmışlıklarına bir anlam yüklüyoruz. Bir diğeri eskimeden ya modeline, ya rengine ya da fiyatına aldanıp bir yenisini alıyoruz. Sonra dolabımızda giymeyeceğimiz ya da birkaç kez giyip unuttuğumuz kıyafetlerimiz yüzü koyun bir şekilde yatıyorlar.


Şimdi size "gereksiz kıyafet almayın, Afrika'da giyemeyen insanlar var" muhabbeti çevirmeyeceğim, hele ki "bunların hepsi kapitalizmin oyunu" şeklinde bir nutuk da çekmeyeceğim. Tek merak ettiğim kıyafet denen kavram olmasaydı işlerin nasıl olacağı sorusunun cevabı. "Olur mu öyle şey, insanız biz, tarihten beridir kıyafetimiz var" demeden önce sadece bir düşünün, kıyafetsiz bir yaşam nasıl olurdu diye. Aslına bakarsanız nüdizmi savunuyorum içten içe ama toplum gerekliliklerinden dolayı da örtünmem gerekiyor.

Kıyafet benim nazarımda kibirdir. Evet evet kibir. İnsanoğlunun %98'i giydiği kıyafeti örtünmekten ziyade gösteriş, daha güzel görünme amacıyla giyiyor. Şimdi bu konuda anlaştığımızı var sayıyorum, ben de o yüzden giyiniyorum çünkü. 

"Gelelim kıyafet olmasaydı nasıl olurdu?"nun cevabına. Her şey daha yalın olurdu bence. Birbirimize bakarken "ne giymiş?" diye baştan aşağı süzmezdik insanları, ayakkabısı bizimkinden pahalı diye eksikli hissetmezdik. İş görüşmesine gideceğiz mesela,  pahalı takımlar almak zorunda kalmazdık. Kendimizi yâre beğendireceğiz diye saatlerce kıyafet seçmez, yenisini almazdık. Toplum içinde yer edinmek ya da daha üst mevkilere erişmek için ambalaj değiştirmezdik. "Biz" olurduk. Tamamen kendimiz. Yalın halde. Birbirimizin gözlerine bakardık. Ambalajdan karakter tahlili yapmazdık. 

Karşı ya da hemcinslerimize de ilgimiz kıyafetle orantılı gitmezdi. Mini etek ya da vücut hatlarını belli eden kıyafet giyen insanları sadece kıyafetlerinden dolayı beğenmezdik. Libidomuz bu denli artmazdı seksi kıyafetler giyen insanları gördüğümüz gibi. Önce tanırdık birbirimizi, kıyafetlere aldanmadan. Gözümüz göğüs dekoltesine takılmazdı muhabbet ederken, odaklanıp dinlerdik insanların ağzından çıkan her cümleyi. Belki de anlaşmazlıklar daha kolay çözülürdü kıyafet olmasa. Bir insana kıyafetine göre insan muamelesi yapmazdık belki, kim bilir. Ne bileyim belki de hiçbir şey değişmezdi yalnız benim inancım kıyafet olmasaydı her şeyin daha güzel olabileceğinden yana, sence?

Hadi kıyafet denen olguyu çıkardınız, ne diye erkeğe pantolon zorunluluğu getirdiniz? Bence etek erkek elbisesi olarak evrilmeliydi! Bizim yumurtalarımız dışarıda, pantolon rahatsız ediyor!


4 Comments

mm dedi ki...

Olacak iş değil o çıplaklık, bir kere hijyen meselesi var, otobüslerde falan düşünüyorum da, ya da düşünmek istemiyorum.:/

Ama belli kurallar olabilirmiş sanki, bir çok yazdığına hak verdim.:)

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Ya internetimde sorun var, giremiyorum düzenli olarak. Hijyen olayını hiç düşünmemiştim ben ancak o da bir şekilde halledilir ya. Bazı nüdist lokanta, ibadet yerleri, toplanma alanlarında bu olayı "herkes gelirken yanında oturmak için havlusunu getirsin" diyerek çözmüşler. Daha önce biraz araştırmıştım.

Dünya nüdist olsun da tek derdimiz otobüse nasıl oturacağımız olsun :)

BangBang dedi ki...

http://www.facebook.com/BloggerBulmaDernegi?ref=hl yazılarını payalaşabilirmiyim sende paylaşabilirsin benim paylaştıklarım senin paylaştıklarını görür çokta güzel olur :) yardımcı olursan sevinirim daha çok yeni.

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Tabii ki bon appétit, kaynak göstermek şartıyla paylaşabilirsiniz ^_^

Blogger tarafından desteklenmektedir.