Bugün çıkayım da biraz kişisel bakım ürünleri alayım her bakımlı bay gibi diyerek çarşı pazar dolaştım, yaptığım alışverişi de sizinle paylaşayım dedim. Daha önce de günün kombinini yazdığım yazı ile modaya giriş yapmıştım, bu sefer de kozmetik blogu olayım istedim.



        


Öncelikle tıraş malzemelerinden başlayayım. Retro ve vinteyç ruhunu yansıttığı için hala yukarıdaki üçlüyü tercih ediyorum. Üçünün toplamı 6 lira civarında, 1 liraya da jilet alınca 80'ler/90'lar ruhunu tekrar hissedeceksiniz. O kadar nostaljik ki kıyamıyorum kullanmaya, bir köşede duruyorlar, sakallarım ise aldı       yürüdü. Şu anda sol üstteki logodaki haldeyim. Her retro erkeğin vinteyçliğine vinteyçlik katması için bu         üçlüyü mutlaka evinde bulundurması gerekir.




Tarak olarak bu iki model mevcut. Hangisini alacağıma karar veremedim. Teki saçları fönlemek için de kullanılırken, diğeri ise sadece cepte taşınabilme kolaylığına sahip. Birini evde, diğerini yanımda bulundururum diye düşünüp ikisini de aldım. Toplamda ödediğim para 2,5 lira. Çok kullanışlı görünen bu iki tarak da pek işime yaramayacak, takma adımın hakkını verecek kadar saçım var zira. Dolayısıyla daha önce aldığım bir çok kozmetik ve kişisel bakım şeylerim (!) gibi bu da sadece komidinimde yer kaplasın diye aldığım ıvır zıvırlardan. Ama indirimdeydi, çok ucuzduuuu.          

Hah, bu parçayı atlarsam çok büyük haksızlık etmiş olurum. Her ne kadar bir çok insan bunun yazma işlevini icra etseler de yine bir çoğumuzun bildiği gibi tırnak bakımı için aldım bu kalemi de. Manikür için bence biçilmiş kaftan! Elimdeki model fason bir marka, ne olduğunu bile okuyamadım, 1 lira bir şeydi ama bu iş için bilinen en iyi marka Rotring'tir. Eğer markaya zaafınız varsa onu öneririm. Kesinlikle daha kaliteli oluyorlar, ben sadece bu mağazada Rotring bulamadığım için bunu almak zorunda kaldım. Ayrıca bu ürünü alacak arkadaşlara bir uyarıda bulunayım, bu gerçekten önemli çünkü, Faber Castel almayın! Çünkü onların uçları içine kaçıyor ve tırnak içinde çıtçıtlı (versatil) kalem ucu kalma olasılığı da artıyor. Temizleyeyim derken daha fazla kirletmeniz olası. 






- alıntı -
 İşte favorilerimden, hacı yağı! En sevdiğim kokulardandır. Ayrıca kokusu uzun süre üzerinizde kalıyor, hatta bazen yıkansanız bile geçmiyor! Bu kadar uygun fiyata, bu kadar uzun süre etkisi olan başka bir koku var mıdır? Güzel kokusunun yanında sizi belli zümrelerde öne bile çıkarır ;) Eşsiz ve ilahi kokusu sayesinde sizi diğer müminlerden bir adım öteye taşır, cemaat içinde yıldızınız parlar, cemieyette bir tık önde olursunuz. Fiyatı ise 2 lira civarında.










- alıntı -
Bu görsel ise bu alışverişteki son ürünüm olan misvak. Bilhassa seyehatlerde çok kullanışlı bir temizlik sağlayan misavağı, gündelik hayatta da kullanırım ve benim bir önceki kullandığım tel tel ayrıldığı için yenisini alma vaktim gelmişti. Bunun da fiyatları 1 ile 2,5 lira arasında değişiyor. Önceden dal dal satın aldığım bu misvaklar artık vakumlu paketlere girmişler ve çok daha hijyenik olmuşlar, kimsenin elinin değmediği misvakları seçmek isterseniz mağazanızdan ısrarla isteyiniz. 













9 Comments

mirage dedi ki...

yufkacığım bu alışverişinle tüm erkeklere yol gösterme konusunda bir adım daha öne çıktın. yaptığın isabetli seçimlerle erkek arkadaşlarımı gözümden düşürdün. özellikle traş takımı üçlüne bayıldım. ancak muhtelif mağazaları bana özelden bildirmeni rica edeceğim zira babamın doğum günü yaklaşmakta. yine alışverişte döktürmüşsün canikom. tatlım bu arada ben her gün özenle itinayla blogunu okuyorum haliyle seni de bekliyorum :D ayyy bu arada az önce tüm yazılarını taradım bloguna bıraktığım yorumları saydım ve sana çok kırgınım. benim sana bıraktığım yorum senin bana bıraktığından fazla :'( bu yorum sonucunda bir yorum daha gerimde kaldın. dostluk bu değil, blogırlık hiç değil. moda blogusun, kozmetik blogusun ve bu işin pirisin ama böyle ben en iyisiyim tarzı şeyler hoş değil. acilen bu haksızlığa bir son ver yoksa yorumlarımı siliciğim. ayyyyy bu arada rotringsiz bakıma bakım denilmez ucuza kaçmışsın diyeyim :D
ama yine de sen bi'tanesin tatlaaaağm.
bitti bu kadar.

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Teşekkür ediyorum sevgili Mirage ^_^ Her blog yazını okuyorum, istisnasız. Bir çoğunda söyleyecek söz bırakmadığından es geçiyorum yorum yazmayı. "Helal, +rep, doğru demişsin" gibilerindne yorum da yapmayayım dediğim için öyle bomboş kalıyo :)

grumpywitchh.blogspot.com dedi ki...

Öncelikle aldıklarını güle güle kullan, bir blog da tıraş sabununun cildi kuruttuğunu okumuştum, sende de oldu mu öyle bir şey, bir de içerisinde paraben var mı :/ O aldığın fırçanın kılları dökülüyor diye biliyorum. Umarım öyle bir problem yaşamazsın. Manikür için kalem denemedim ama merak ettim şimdi, ilk alışverişimde alacağım. Sevgiler ;)

UÇURTMA;) dedi ki...

Afalladım, şaşırdım, bakakaldım, şaka sandım...Ama okuyunca ne kadar bakımlı bir birey olduğunuzu anladım :P Özellikle kapitalizme esir olmuş erkekler için bir örnek temsil ediyorsunuz. Tebrik ederim:P
Bu arada farkettim ki hacı dedem de sizin kadar bakımlı:P
O yüzden Ganbatte kudasai!

Gece Yürüyüşü dedi ki...

Lisedeyken derste tırnaklarımla çok oynardım. Kalemim faber değildi ama hep daha çok pisletirdi tırnaklarımı. Ne günlerdi :)

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

@Grumpy Witch: Ben o tıraş setini kullanmaya kıyamadığımda upuzun sakallarım oldu, hala kıyamıyorum, hala uzuyorlar. Sevgiler benden ^_^

@UÇURTMA;): Hacı dedeniz ne de olsa eski toprak, onun kadar bakımlı olabildiğim için onurlandım şu anda. Arigatou gozaimasu ojou-chan ^_^

Unknown dedi ki...

kesinlikle örnek alınası bir beysin :) ama taraklardan cepte taşınacak olanı kombinleyeceğin ayakkabıyı çok merak ettim. fotoğraflayıp paylaşmalısın Ayrıca diğeride föne dayanıksız görünüyor. Saçlarını fönleyebileceğini sanmıyorum onunla.
Sevgiler cnm bana da beklerim dermişim:P offf daha fazla dayanamadım:p

xCoach Incompréhensible dedi ki...

ahahahaaha.
harikasın hacı! :D

artık blog yazılarını paylaştığımız facebook gruplarındaki elit ve pahalı makyaj malzemesi postlarından gına + tiksinçlik gelmişti. Tıpkı şeker bayramında tükettiğimiz bol tuzlu turşu gibi geldi bu yazı.

içim ferahladı yeminle. ærkek olduğumu hatırladım. :D


xoxo

yufkayureklikelgobekli dedi ki...

Teşekkür ediyorum ^_^ eylemlerim sürecek!

Blogger tarafından desteklenmektedir.